Tauski Peltonen aloitti muusikon uransa suoraan koulun penkiltä soitellen kitaraa eri artistien taustalla. Kitarointi ja taustalaulu Eija Sinikan yhtyeessä kantoi lopulta mehukkaampaa hedelmää, kun Eija Sinikka kertoi salskeasta ja laulutaitoisesta nuorukaisesta levy-yhtiölleen.

Uransa alkutaipaleella Tauskin musiikki oli enemmän poppia kuin iskelmää, mutta sikäli kevyttä, että se oli selkeästi myös iskelmän ystävien makuun.
Vuonna 1988 Helena Millerin kanssa duetto ”Haavemaa” toi Tauskille hänen ensimmäisen hittinsä.
Nousubuumin jälkeen osui 1990-luvun alun lama, joka kosketti yhtä lailla artistejakin. Myös Tauskille koitti keikkarintamalla hiljaiset ajat.
Hiljaisina hetkinä Tauski alkoi ajankulukseen näppäillä kitaraansa, ja huomasi osaavansa itsekin säveltää ja sanoittaa. Ensimmäinen oma sävellys, ”Lauluni sinulle” päätyi yhdeksi kevään 1992 euroviisuehdokkaista. Itse kilpailuissa kansanlaulunomainen balladi ei sijoittunut, mutta Tauskin uran se nosti uuteen nousuun. Se toimi myös uuden albumin nimikkokappaleena. Sittemmin Tauski osoittautui niin tuotteliaaksi, että lauluja on riittänyt toisillekin artisteille.
Monitaitoinen, lahjakas Tauski keikkailee pääasiassa tanssipaikoilla ja ravintoloissa. Hänen laaja ohjelmistonsa käsittää pophittien lisäksi hitaita balladeja ja puhdasta perinteistä tanssimusiikkia. Tauskia säestää ammattitaitoinen Edit One.