Matti Korkiala valittiin vuonna 1997 täysin pistein Tangokuninkaaksi. Matti tunnetaan loistavana laulajana ja karismaattisena esiintyjänä.
Hän sai 10-vuotiaana viulun ja päätyi Kokkolan Musiikkiopistoon opiskelemaan. Matti otti myös laulutunteja. Hän kouluttautui muurariksi ja toimi siinä ammatissa useita vuosia ennen kuin musiikki vei mukanaan.

Katseltuaan televisiosta Seinäjoen Tangomarkkinoita, Matti päätti itsekin osallistua vuonna 1993, mutta ei vielä menestynyt. Vuonna 1995 hän yritti uudelleen ja pääsi tangoprinssiksi. Voiton vei sinä vuonna Jari Sillanpää.
Musiikkiharrastuksesta tulikin sitten päätyö ja vuonna 1996 Matti Korkiala julkaisi ensialbuminsa ”Musta ruusu”, joka oli tangopainotteinen. Seuraavana vuonna hän saikin päähänsä Tangokuninkaan kruunun.

Tangokuningasvuonna 1997 julkaistiin albumi ”Kallein aarre”, jonka nimikappaleen oli tehnyt Jukka Kuoppamäki. Kaksi vuotta myöhemmin ilmestyi ”Silta sydämeen”. Kesällä 1999 Matti nähtiin viuluineen Linnanmäellä Uuden Iloisen Teatterin vieraana.

Esiintymiset: