Vuosi 2022 toi naantalilaiselle Reija Kortet’ille ansaitun pääsyn Syksyn Sävelen finaaliin – ja sijoituksen hienosti kilpailun kymmenen parhaan joukossa. Syksyn Sävelessä Reija nähtiin ja kuultiin 80-vuotisjuhliaan viettäneen Jukka Kuoppamäen hienolla uudella rakkauslaululla ”Vain me kaksi”. Vuoden 2023 keinuva kesäbiisi ”Ikuinen kesä” oli niin ikään maestro Kuoppamäen uusi sävellys ja sanoitus nimenomaan Reijalle ja hänen tanssikeikoille.

Ylivieskasta kotoisin olevan Reija Kortet’in ura alkoi 90-luvun lopulla Kari Litmasen säveltämillä ja Jiri Nikkisen sanoittamilla singlelevytyksillä ”Magneetit” ja ”Kirsikankukat”. Hänen 2000-luvun kahden ensimmäisen vuosikymmen julkaisut on koottu Sirpaleita 2005-2022 -kokoelmalle.

Oli melkein ihme, että Reija ei tämän 25-vuotisen levytysuransa aikana ennen vuotta 2023 ollut ehtinyt julkaista yhtään joululaulua. Hän oli kuitenkin vuosikausia pitänyt pöytälaatikossaan käsin kirjoittamaansa tarinaa joulun tunteesta, ja miettinyt, että kun aika on sopiva, se pitää kirjoittaa lauluksi ja levyttää. Reijan koskettavan tarinan kirjoitti valmiiksi Lea Lavenin tuoreen Kuin muuttolinnut -hitin tekstittäjä, kempeleläinen runoilija-sanoittaja Eva Kaakinen, ja sävelsi turkulainen Jaakko Lehtinen. Tähdittämön jouluksi 2023 julkaiseman ”Mistä löytää joulun tunteen” -kappaleen sovittaja Tuomas Riihimäki soittaa levyllä lähes 100-vuotiasta flyygeliä ja niin ikään Syksyn Sävelen finaalista tuttu nuori Rufus Långbacka selloa. Turun Mikaelinseurakunnan maineikkaan Aboa Gospel -kuoron taitavat jäsenet tuovat Reija Kortet’in ensimmäiseen joululauluun täysin uniikin tunnelman!

Reijaa säestää Hillstreet orkesteri

Esiintymiset: